Torino i Ženeva

više destinacija, Italija i Švajcarska

već od 199€

Opis destinacije

Raskošna arhitektura „stare dame“ Torina nalikuje na san nekog starog majstora koji je želeo da stvori svoje remek-delo… I u tome je uspeo… Ta raskoš i dolikuje nekadašnjoj kraljevskoj prestonici dinastije Savoja koja je iz ovog grada moći uspela da ostvari san svih Italijana, a to je ujedinjenje u jednu zemlju… Reka Po koja protiče kroz Torino daje ovom gradu poseban šarm, a ukus i miris čuvenih đandujota i čokolade, čine poseban doživljaj… Uveče je u ovom gradu posebno zanimljivo… Tada se sa visokih venaca Alpa spuštaju planinske struje koje gradu daruju čist vazduh sa mirisima alpskih udolina i vrhova… Izlet za Ženevu je poseban doživljaj! Put vodi kroz alpsku pokrajinu Val d'Aosta, a pejzaži nazubljenih Alpa izgledaju nestvarno… Prolazak kroz tunel Mon Blan, ispod istoimenog, najvišeg alpskog masiva, nikoga neće ostaviti ravnodušnim… Izlaskom iz tunela, ulazimo u Francusku i u neverovatno lepu dolinu Šamoni. Posetićemo divni Šamoni odakle se pruža nestvaran pogled na masiv Mon Blana. A onda, odjednom, pred očima će se ukazati kristalna voda prelepog Ženevskog jezera i otmena Ženeva u kojoj izgleda da je baš sve skrojeno za uživanje… Tako je već vekovima, jer u ovaj grad dolazi svetski džet-set zbog prestiža. Pored tog „crem-de-la-crem“ bićemo i mi!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

CENA ARANŽMANA PO OSOBIIZLET ŠAMONI I ŽENEVA
ZA UPALTE U AGENCIJI
redovna cena 239 € sniženo 199 €umesto 75 € samo 65 €
SNIŽENE CENE VAŽE ZA OGRANIČEN BROJ MESTA!

Cena aranžmana uključuje:
-prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni – klasičan način posluživanja) u hotelu sa 3* u regiji Torina
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilazak Kremone i Torina prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara za osobe od 18-70 god.; za starije 70+ cena osiguranja iznosi 2000 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 €
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €
- GRADSKU TURISTIČKU TAKSU koja za hotele u Torinu sa 3* iznosi 4 € po noćenju i osobi – UKUPAN IZNOS TAKSI 8 € – PLAĆANJE NA LICU MESTA!

- U slučaju da izlet za Ženevu i Šamoni nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, njegova cena za uplatu na licu mesta iznosi: 75 €
HOTEL SHARING 3***, TORINO https://sh-sharing.it/en/sharing-torino/ ili sličan
Hotel Sharing se nalazi u poslovnoj oblasti Torina, na 15 minuta vožnje od stadiona Juventusa. Ovu modernu zgradu krasi dekor u pop art stilu. U ponudi su klimatizovane sobe, besplatan bežični internet i besplatno korišćenje bicikala. Od hotela do centra grada se lako stiže tramvajem. Stadion Olimpiko je udaljen 35 minuta vožnje tramvajem. Sobe u objektu Sharing imaju podove sa pločicama i nameštaj u tamnim bojama. Gostima je na raspolaganju sopstveno kupatilo sa tušem, toaletnim priborom i fenom za kosu. Svakog dana se služi sladak italijanski doručak na bazi švedskog stola sa toplim pićem i kroasanima. Objekat takođe poseduje slikovit restoran i bar.

HOTEL B&B 3***, TORINO  https://www.hotel-bb.com/it/hotel/torino ili sličan
B&B Hotel Torino nudi moderne sobe sa besplatnim bežičnim internetom i LCD TV sa satelitskim kanalima od 26 inča sa besplatnim Ski kanalima. Sve sobe su uređene u modernom stilu, opremljene dizajnerskim nameštajem i podovima prekrivenim tepisima. Svaka ima klima uređaj, radni sto i sopstveno kupatilo. Doručak na bazi švedskog stola je dostupan svakog dana. Hotel Torino se nalazi na 200 metara od autobuske i tramvajske stanice koje povezuju sa železničkom stanicom Porta Susa i centrom grada. Sajam Lingotto udaljen je 7 km. Osoblje je dostupno na recepciji za turističke i putne informacije.
1. dan (utorak 30. april)   Polazak iz Beograda (Sava centar)/Novog Sada (AS „Vojvodina“) u kasnim popodnevnim satima (oko 19h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...

2. dan (sreda 01. maj)    Prepodnevna vožnja preko severne Italije ka oblasti Lombardije. Usputni obilazak grada violina KREMONE. U ovom gradu su svoje violine pravili graditelji iz poridica Stradivarijus, Amanati, i mnogi drugi. U Krmeoni ćemo se prošetati gradom do Katedrale i divnih, usnulih trgova, i malo ćemo predahnuti u divnom istorijskom centru. Nastavak putovanja ka oblasti grada TORINA. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan (četvrtak 02. maj)   Doručak od 7h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet ka Francuskoj i Švajcarskoj. Putovanje preko Aoste i kroz tunel Mon Blan koji spaja Italiju sa Francuskom. Nakon prolaska tunela zastaćemo na kratko kraj spomenika Olimpijskoj baklji, spomen održavanja Zimskih Olimpijskih igara u Šamoniju 1924. Odlazimo do ŠAMONIJA, ekskluzivnog ski-centra u Francuskoj (dolazak oko 12h). Slobodno vreme 3 sata za individualne aktivnosti, šetnju, vožnju gondolom do masiva Mon Blana, uživanje u sjajnoj alpskoj atmosferi... Odlazak do ŽENEVE (dolazak oko 16.30h). Panoramski obilazak grada uz razgledanje: Jezerska promenada sa luksuznim hotelima, spomenik austrijskoj carici Elizabeti,

Engleski vrt sa Cvetnim satom, kompleks Ujedinjenih Nacija sa „slomljenom stolicom“, monument Brunsvik… Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate kroz najstariji deo Ženeve u kojem se nalazi prelepa gotska katedrala Sv. Petra. Polazak iz Ženeve ka Torinu u 20h. Povratak u hotel oko 23.30h. Noćenje.

4. dan (petak 03. maj)   Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do centra grada. Panoramski obilazak grada: dvorac Valentin – nekadašnji letnjikovac dinastije Savoja, Borgo Mediovale – replika srednjovekovnog sela,... Pešački obilazak istorijskog centra grada: trg Karlo Feliće sa lepim vrtom koji predstavlja jednu od najlepših zelenih oaza istorijskog centra grada; trg San Karlo – elegantan i raskošan sa baroknim palatama i crkvama bliznakinjama; Via Roma – trgovačka zona grada; trg Kastelo sa Kraljevskom palatom – nekadašnje sedište moći dinastije Savoja; palata Madama – kraljičina palata sa prelepo dekorisanom čeonom fasadom; Mole Antonelijana – jedan od najupečatljivijih simbola Torina sa veličanstvenom kupolom i slavnim „letom brojeva“ (preporuka je da se popnete na vrh kupole i da uživate u spektakularnom pogledu na grad); trg Solferino sa mističnim legendama o vratima magije... Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuke za šoping, šolju „bićerina“, đandujote, šetnje... Polazak ka Srbiji oko 20h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan (subota 04. maj)   Povratak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

- Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
- Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO  i DINA
- U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.


FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.