Skandinavija

više destinacija, Skandinavija

već od 690€

Opis destinacije

Kroz prelepu prirodu Švedske, Norveške i Danske, upoznaćete zemlje isprepletane istorije i kulture koje predstavljaju jedinstvenu geografsku celinu a politički samostalne države, svaka sa sopstvenim pečatom i identitetom. Dobro došli u Skandinaviju!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel
  • Hostel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
HAMBURG – STOKHOLM – HELSINKI – OSLO – MALME – KOPENHAGEN – DREZDEN – PRAG
+ izleti Sigtuna, Upsala, park Gustava Vigilenda,
krstarenje Kopenhagenom

Cena:
789 EUR po osobi
Cena sa popustom:
690 EUR po osobi

Polasci:
01. jul 2024.
17. jul 2024.
02. avgust 2024.
17. avgust 2024.

Trajanje:
14 dana

U cenu je UKLJUČENO:
- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- 1 noćenje u hotelu MERCURE HOTEL HANNOVER MEDICAL HOTEL *** ili sličnom u Hanoveru u 1/2 i 1/3 sobama (francuski ležaj i singl) sa sopstvenim kupatilom i WC
- 2 noćenja u hostelu GENERATOR ili sličnom u Stokholmu u 1/4 sobama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja na brodu VIKING LINE na relaciji Stokholm-Helsinki-Stokholm u 1/4 brodskim kabinama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
- 1 noćenje u hostelu ANKER ili sličnom u Oslu u 1/4 i 1/6 sobama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
- 1 noćenje u hostelu DAN ili sličnom u Kopenhagenu u 1/4 sobama (krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
- 1 noćenje u hotelu TOP HOTEL *** ili sličnom u Pragu u 1/2 i 1/3 sobama (francuski ležaj i singl) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- Obilasci prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Karta za brod na relaciji Stokholm-Helsinki-Stokholm – 100 EUR (OBAVEZNA DOPLATA)
- Fakultativni izleti
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
- Dvokrevetne sobe (osim u Hanoveru i Pragu) – mogućnost doplate: 170 EUR po osobi za sva noćenja
- Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Obilazak srednjovekovnog švedskog grada Sigtune i četvrtog najvećeg grada Upsale – 35 EUR
- Obilazak parka Gustava Vigilenda – 15 EUR
- Krstarenje po kanalima u Kopenhagenu u trajanju od 45 minuta – 35 EUR

- Prijavljivanje za fakultativni izlet krstarenje po kanalima u Kopenhagenu se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

- Plaćanje ostalih izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.
DAN 1 – Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke u Beogradu (ugao Skerlićeve i Braničevske) u večernjim časovima. Polazak za Hanover. Noćna i dnevna vožnja kroz Srbiju, Mađarsku, Austriju i Nemačku sa usputnim pauzama radi odmora.

DAN 2 – Dolazak u smeštaj u Hanoveru u večernjim časovima. Slobodno vreme za odmor i predah od celodnevne vožnje. Noćenje.

DAN 3 – Nakon što se spakujemo i napustimo hotel u jutarnjim časovima, nastavljamo vožnju ka centru Hamburga. Odmah po dolasku u jedan od najvećih nemačkih lučkih gradova, krećemo u upoznavanje sadržaja kojima obiluje: Ohnsorg teatar, lukom koja zapošljava preko 150.000 ljudi, umetničkim delom oko jezera Alster, zanimljivim kvartovima oko ulice Reeperbahn, pešačkim i šoping zonama oko gradske kuće – Rathausa itd. Slobodno vreme. Polazak za Stokholm u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Nemačku, Dansku i Švedsku.

DAN 4 – Stižemo u Stokholm u prepodnevnim časovima. Odmah po dolasku krećemo u pešačko upoznavanje glavnog grada Kraljevine Švedske i obilazimo: Sergels Torg – centralni gradski trg, Drotningatan – najpoznatiju gradsku ulicu koja je ujedno i pešačka zona a čiji naziv znači kraljičina ulica, Gamla Stan – stari grad tj. najuže gradsko jezgro isprepletenih prelepih uličica na kojima je pre mnogo stotina godina Stokholm i nastao, Kraljevsku palatu, švedsku kraljevsku Operu, zgradu nacionalnog parlamenta – Riksdag, Stadshuset – zgradu gradske skupštine gde se održavaju godišnje svečanosti u čast dodele Nobelove nagrade itd. Nakon što obiđemo najbitnije znamenitosti ovog sjajnog grada, odlazimo u smeštaj. Slobodno vreme u popodnevnim i večernjim časovima. Noćenje.

DAN 5 – U jutarnjim časovima krećemo na fakultativni izlet u Sigtunu i Upsalu. Prvo odlazimo u Upsalu, četvrti najveći švedski grad, mesto gde se nalazi najstariji švedski univerzitet, sedište švedske crkve i grad u kojem možete videti najveću skandinavsku katedralu. Nakon Upsale, nastavljamo put ka Sigtuni, prelepom srednjovekovnom naselju sa mnogobrojnim crkvama i arheološkim ostacima iz 10. i 11. veka. Danas tu živi oko 8.500 stanovnika, a zbog svog istorijskog značaja za Šveđane i statusu mesta gde je počelo uspostavljanje moderne švedske države i dalje ima status grada. Povratak u Stokholm u kasnim popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 – Pakujemo se, napuštamo sobe i stavljamo stvari u autobus. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Stokholmu do popodnevnih časova, nakon čega se ukrcavamo na brod za Helsinki, kruzer kapaciteta do 4 hiljade putnika koji obiluje najrazličitijim sadržajima kao što su restorani, prodavnice, barovi i sl. Uživamo u pogledu na prelepu panoramu Stokholma i mala ostrva na kojima se nalaze jako zanimljive i šarene kućice koje šveđani koriste kao vikendice, vožnji Baltičkim morem, suncu i druženju. Noćenje.

DAN 7 – U jutarnjim časovima stižemo u Helsinki i iskrcavamo se sa broda. Krećemo u pešačku turu glavnim gradom Finske: Centralna pijaca, Uspenski crkva – ruska pravoslavna crkva, trg Senat, helsinška katedrala, železnička stanica. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima se vraćamo na brod i ispovljavamo za Stokholm. Noćenje.

DAN 8 – Nakon što u jutarnjim časovima uplovimo u luku u Stokholmu, iskrcavamo se sa broda, smeštamo u autobus i krećemo ka Oslu. U glavni grad Norveške stižemo u kasnim popodnevnim časovima i odmah po dolasku odlazimo da se smestimo u hostel. Pravimo pauzu kako bi se odmorili i osvežili, a nakon toga krećemo u obilazak grada. Odlazimo do zgrade opere, arhitektonskom remek delu 21. veka,  danas simbola ovog grada. Nakon opere prolazimo glavnom gradskom i pešačkom zonom – Karl Johans gate i usput obilazimo gradsku katedralu, nacionalni parlament – Storting i Norvešku kraljevsku palatu. Obilazak završavamo odlaskom u gradsku luku, posetom srednjovekovnoj tvrđavi – Akserhus i gradskoj kući. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 9 – Pakujemo se i napuštamo sobe. Nakon što ostavimo stvari u autobus, krećemo na fakultativni izlet do parka Gustava Vigilenda. Odlazimo do veličanstvenog parka Gustava Vigilenda, čuvenog norveškog umetnika čijih se preko 300 skulptura od bronze, gvožđa i granita nalaze u ovom nesvakidašnjem parku, jedne od najpoznatijih lokaliteta u celoj Norveškoj. Povratak u centar grada i slobodno vreme. U večernjim časovima se okupljamo i odlazimo na druženje u jedan od barova u Oslu. Polazak za Malme u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Norvešku i Švedsku.

DAN 10 – Dolazak u Malme u jutarnjim časovima. Odmah po dolasku krećemo u šetnju tokom koje ćemo se upoznati sa ovim prelepim gradom: videćemo Turning Torso – zgradu jako zanimljivog oblika, takođe najvišu građevinu na prostoru cele Skandinavije, crkvu Svetog Petra, Gamla stan – stari grad, gradsku kuću – Radhuset. Slobodno vreme. Nastavljamo vožnju ka Kopenhagenu u popodnevnim časovima. Tokom kratke vožnje od Malmea do Kopenhagena uživamo u spektakularnom pogledu tokom prelaska Eresund mosta, drugog najdužeg evropskog mosta koji spaja Švedsku i Dansku. Dolazak u Kopenhagen u popodnevnim časovima. Smeštamo se u hostel. Nakon što se smestimo i odmorimo, krećemo u razgledanja dela grada. Obići ćemo centralnu železničku stanicu, park Tivoli, trg na kojem se nalazi gradska kuća iz 19. veka, Stroget – glavnu gradsku ulicu i pešačku zonu, palatu Christiansborg – sedište danske vlade i parlamenta. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 11 – U jutarnjim časovima se pakujemo, napuštamo hostel i krećemo u pešačku turu tokom koje ćemo se upoznati sa drugim znamenitostima glavnog grada Danske. Obilazimo kraljevsku palatu – zamak Amalienborg i deo grada u kojem se ona nalazi, zatim nastavljamo do zgrade Opere – jedne od najmodernijih ustanova takvog tipa na svetu, a turu završavamo u Nyhavnu – luci iz 17. veka, koja je danas jedan od simbola Kopenhagena gde ćemo imati priliku da vidimo kuću u kojoj je živeo najčuveniji danski pisac – Hans Kristijan Andersen. Nakon što završimo obilazak i kratko se odmorimo, odlazimo na fakultativno krstarenje kopenhaškim kanalima i Severnim morem tokom kojeg ćete videti prelepe i jedinstvene gradske kvartove koji se mogu videti jedino sa mora kao i čuvenu malu Sirenu – simbol Danske. Slobodno vreme. Ne propustite da obiđete Kristijaniju – samoproglašenu “državu” u sred Kopenhagena nastalu za vreme hipi pokreta 60-ih godina prošlog veka ili prelepi dvorac Rosenborg. Polazak za Drezden u večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 12 – Dolazimo u Drezden u prepodnevnim časovima i krećemo u obilazak: Altmarkt – gradski trg gde se tokom leta organizuju muzički događaji i organizuju najrazličitiji mini sajmovi, Bogorodičina crkva ispred koje se nalazi spomenik jednom od začetnika reformacije – Martinu Luteru, Dvorska rimokatolička crkva, Avgustovski most, Opera Zemper, galerija Zwinger. Slobodno vreme za uživanje u šopingu, reci Labi i sl. Polazak za Prag u kasnim popodnevnim časovima. Stižemo u Prag nakon otprilike dva sata vožnje i odmah odlazimo u smeštaj. Noćenje.

DAN 13 – Doručak. Nakon što se spakujemo i napustimo smeštaj krećemo u obilazak glavnog grada Češke i obilazimo: Hradčane, novi i stari kraljevski dvorac, katedralu Sv. Vita, zlatnu ulicu, malu stranu. Zatim nastavljamo razgledanje drugog dela grada: Karlov most, spomenik Janu Husu, starogradski i vaclavski trg, astronomski sat. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima.

DAN 14 – Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.