Sicilija

više destinacija, Italija

već od 599€

Opis destinacije

Italijani tvrde da je Sicilija "više od ostrva" i kažu "kada vidite ovo mesto, otkrili ste ceo svet". To je kosmopolitski region koji spaja kulture Azije, Evrope i Afrike. Prepuna istorijskih spomenika, od antičkih hramova, amfiteatara, srednjovekovnih katedrala i palata, Sicilija obiluje lepotom, folklorom i pejzažima. To je zemlja, koja je jednom davno bila grčka kolonija, rimska provincija, arapski emirat i normansko kraljevstvo, i već na prvi pogled će vas očarati.. Na mestu gde strme litice planina tonu u more, nalazi se najatraktivniji vulkan na svetu, Etna, visok 3.340 metara sa oko 400 ugašenih i nekolicinom aktivnih kratera. Katanija je deseti grad po veličini u Italiji, a drugi na Siciliji. Gradsko, barokno jezgro grada stavljeno je na spisak svetske baštine UNESCO-a, a simbol grada je Slonova fontana koja je izgrađena u 18. veku od vulkanskog kamenja.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Paket aranžman / avionski prevoz, aerodromske takse, smeštaj i obilasci
Termin putovanjaHotelUkupna cena po osobiVreme leta
28.04 – 05.05.2023.Hotel Villa Athena 3*699€28.04. JU 538 11:55/13:50 05.05. JU 539 14:35/16:20

U cenu je uračunato
- povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan let)
- troškove aerodromskih taksi 56.32€ (odrasli i deca 2-12 godina). Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama. Ukupna cena aerodromskih taksi obauhvata takse na beogradskom i na aerodromu u Kataniji
- YQ taksu za poskupljenje goriva. YQ taksa predstavlja nadoknadu za gorivo i definisana je ugovorom sa avio prevoznikom. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od promene cene goriva na tržištu. U slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja
- smeštaj u hotelu Villa Athena 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama
- autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog vodiča

U cenu nije uračunato
- međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem na COVID19 za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) : 9 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 4 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 18 € (osobe od 71 – 80 god.)
- fakultativne izlete
- obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –2 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu.
- ulaznice i fakultativne izlete

Neobavezne doplate
- Osiguranje 71 - 80 godina: 18 EUR
- Osiguranje 19 - 70,99 godina: 9 EUR
- Osiguranje 0 - 18,99 godina: 4 EUR

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

POPUSTI:
- deca od 0 – 2 godine plaćaju 25 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

DOPLATE:
- krevetac za bebu – visina doplate zavisi od hotela (proverava se na zahtev putnika, plaća se na licu mesta)
- klima uređaj – ako postoji doplata, vrši se na licu mesta

FAKULTATIVNI IZLETI:
- PALERMO 60€
- SAVOKA - FORZA D AGRO -TAORMINA 40€
- SIRAKUZA I NOTO 55€
- ETNA - KATANIJA 45€

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
ĐARDINI NAKSOS
Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi. Plaže su uglavnom peščane. Podeljene su na javni i privatni deo na kojem se naknadno plaća zakup ležaljki i suncobrana.
MAZZARO
Nalazi se u podnožju Taormine. Mestom dominira prelepa uvala sa plažama i predivno ostrvo- Isola Bella . Do Taormine se stiže žičarom (vožnja traje 5 minuta), koja radi tokom celog dana. Plaže su uglavnom peščane i privatne (naknadno se plaća zakup ležaljki i suncobrana).
TAORMINA
Nalazi se na istočnoj strani ostrva i najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Nalazi se na brdu iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Iz razloga što je Taormina na brdu, do plaže se dolazi žičarom koja radi tokom celog dana ili hotelskim mini busevima.
HOTEL VILLA ATHENA 3* / Đardini Naksos / www.hotelsportingbaia.com 
Lokacija: Villa Athena nalazi se u Đardini Naksosu, u drugoj liniji od mora i na 30 m od gradske plaže na kojoj se suncobrani i  ležaljke naplaćuju i čini celinu sa hotelom Sporting Baia 4*. 
Hotelska ponuda: Svi obroci se služe u restoranu hotela Sporting Baia 4* koji se nalazi odmah pored hotela Vila Athena, a gosti  mogu da koriste i sadržaje hotela uz doplatu usluge centra za lepotu i relaksaciju kao i zatvoren bazen. Korišćenje Wi-Fi se dodatno  naplaćuje.  
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo, balkon, TV, klimu, fen i sef. 
Usluga: Noćenje sa doručkom , doručak –švedski sto. 
Hotel ne prima kućne ljubimce. 

1.dan BEOGRAD – KATANIJA - ĐARDINI NAXOS 
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” 3 sata pre poletanja (proveriti 2 dana ranije tačno vreme poletanja aviona).  Direktan let iz Beograda za Kataniju kompanijom Air Serbia (let traje oko 2 sata). Po sletanju u Kataniju transfer do  hotela u Đardini Naxosu. Smeštaj. Noćenje.  

2. dan ĐARDINI NAKSOS – SAVOCA – FORZA D’AGRO – TAORMINA - ĐARDINI NAXOS Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Sicilijanska sela i Taormina. Razgledanje tipičnih  sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je zbog autentičnosti sniman legendarni film Kum. Šetnja kroz lavirint  malog mesta Forza d’Agro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor, a potom odlazak do Savoke koja i danas  odiše tipičnom atmosferom koja asocira na mafiju i film Kum. Poseta etnografskom muzeju u Savoki i čuvenoj katedrali  Sv. Lucije na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru  “Viteli” gde je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska, vožnja do mondenske Taormine. Šetnja  glavnom ulicom Korzo Umberto i slobodno vreme u Taormini. Povratak u hotel. Noćenje. 

3.dan ĐARDINI NAKSOS – PALERMO – ĐARDINI NAXOS 
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet do Palerma. Vožnja kroz sedište ostrva do glavnog grada  Sicilije. Panoramsko razgledanje grada: centralni deo grada “Quattro canti” (četiri ugla), barokne fontane, Kraljevska  palata, crkva Sv. Jovana, Katedrala, pozorište Masimo (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Sledi odlazak do 7 km  udaljenog gradića Monreale radi obilaska veličanstvene katedrale „Duomo“. Sa svojim pozlaćenim mozaicima koji  zauzimaju površinu od 6500 kvadratnih metara, ova crkva važi za najlepšu normansku baziliku na svetu. Povratak u  Đardini u večernjim časovima. Noćenje.  

4. dan ĐARDINI NAKSOS 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje. 

5. dan ĐARDINI NAKSOS – ETNA – KATANIJA - ĐARDINI NAXOS 
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Etna i Katanija. Etna je simbol Sicilije, najviši  (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope. Do visine od 1900 metara stiže se autobusom nakon vožnje kroz  vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne. Po dolasku do kratera Silvestri slobodno vreme za  osveženje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda i individualnu šetnju oko ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost  individualnog odlaska na visinu od 2900m žičarom i džipovima u organizaciji nacionalnog parka Etna (plaća se dodatno  na licu mesta službi nacionalnog parka 68€ po osobi, zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska Etne, vožnja do  Katanije. Panoramski obilazak grada koji je u potpunosti napravljen od lave koja ga je uništila 1669.godine, a danas je  ekonomsko središte Sicilije. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
Sicilija, avion, kružna tura 5 i 8 dana I 3/7 I 

6. dan ĐARDINI NAKSOS – SIRAKUZA – NOTO - ĐARDINI NAXOS 
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Sirakuza i Noto. Sirakuzu nazivaju belim biserom  Jonskog mora, grad je smešten na Ortiđi, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Ciceron je pisao da je Sirakuza lepša od  Atine. Bila je najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Karavađa.  Izlet obuhvata: pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortiđa: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Dianna,  obilazak katedrale (ulazak), fontana Aretuze. Nakon razgledanja slobodno vreme u centru Ortiđe za individualne  aktivnosti. Nastavak putovanja do predivnog baroknog grada Noto. Razgledanje istorijskog centra i kraće slobodno  vreme. Povratak u hotel. Noćenje. 

7. dan ĐARDINI NAKSOS 
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje. 

8.dan ĐARDINI NAKSOS- BEOGRAD 
Doručak. Transfer do aerodroma Katanija. Let za Beograd kompanijom Air Serbia. Dolazak u Beograd. Kraj programa. 
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2023……….…………....…….15.06.2023.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2023……….…………....…….15.08.2023.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2023……….…………....…….15.12.2023.
Za polaske od 01.10. do 31.12.2023……………........………..15.04.2024.
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama