Roland Garros - Pariz

Pariz, Francuska

već od 989€

Opis destinacije

Pariz kao glavni i najveći grad Francuske je najposećenija turistička destinacija na svetu. Njegovi najpoznatiji kvartovi i spomenici, kao i čuveni kraljevski dvorci Luvr i Versaj, deo su svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO. Ovaj megapolis, sa oko 2,2 miliona stanovnika nazivaju i “grad svetlosti”. Ajfelova kula, Trijumfalna kapija, Luvr, Mulen ruž, Katedrala Notr Dam, Jelisejska polja i Monmartr samo su neki od simbola francuske prestonice…Roland Garros ili Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, spada u seriju „Grand Slam” turnira. Ime je dobio po slavnom francuskom pilotu iz Prvog svetskog rata Rolanu Garosu. Po tradiciji održava se poslednje nedelje maja i prve nedelje juna i igra se na crvenoj šljaci.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PARIZ  
U vreme turnira Roland Garros 
5 dana (4 noćenja)- avionom 
Polazak: 06. jun 2024/ Povratak: 10.jun 2024. 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Hotel
Vrsta sobe /Usluga
06-10/06/2024
1/2Doplata za 1/1
Novotel Paris la Defense Esplenade hotel 4*Klasična soba /
Noćenje sa doručkom
989€350€
Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na relaciji Beograd-Pariz-Beograd, transferi  autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4*, na bazi 4 noćenja sa  doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada, usluge predstavnika na srpskom jeziku na  destinaciji i troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja. Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 7dana pre započinjanja  putovanja.  

U cenu aranžmana nije uračunato: obavezna gradska taksa, koja se plaća u hotelu u iznosu od 5,00 evra  (podložna promeni) po danu i po osobi,fakultativni izleti, ulaznice za turnir (mogućnost posredovanja agencije  u obezbeđivanju ulaznica), putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva i lečenje Covida. 

Ulaznice - FRENCH TENNIS OPEN 
POLUFINALE 
07/06/2024 Category 3: Philippe Chatrier Court od 879 evra. 

FINALE 
09/06/2024 Category 3: Philippe Chatrier Court od 1155 evra. 

VAŽNA NAPOMENA: Molimo putnike da obrate pažnju da turnir ima svog službenog agenta koji prodaje  karte (na zvaničnom sajtu turnira postoje sve neophodne informacije o načinu on – line kupovine ulaznica  za mečeve). Karte kupljene preko posrednika, takozvanih brokera, imaju jednu specifičnost a to je, na  odštampanim kartama imaju unet niži iznos cene karte, od cene koju ste platili brokeru. Putnici koji su  predhodnih godina putovali u našem aranžmanu na sve Masters turnire, nalazili su karte na licu mesta po  povoljnijim cenama, ali uz rizik da li će biti karata u prodaji u momentu njihovog dolaska. Iz navedenih  razloga reklamacije na cenu karte NEĆE biti razmatrane i ne postoji mogućnost refundacije. 

FAKULTATIVNI IZLETI:  
VERSAJ: Poseta velelepnom dvorcu izgrađenom u XVII veku, sedištu francuske monarhije od 1682. godine,  kada je Luj XIV preselio dvorsku svitu i vladu iz Pariza u Versaj, pa sve do revolucije 1789. godine. Pre  svrgavanja Luja XVI sa vlasti, dvorac je bio najluksuznija kraljevska palata u Evropi. Obilaze se: Veliki kraljevski  apartman, Kraljičini apartmani i Dvorana ogledala. Povratak u Pariz. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za  Versaj, odlazak i povratak vozom i metroom u pratnji vodiča, kao i lokalni vodič u Versaju na srpskom  jeziku. Cena izleta za odrasle je 75 evra, za decu do 18 godina je 60 evra. 
KRSTARNJE SENOM: Sastanak sa vodičem i odlazak na krstarenje Senom panoramskim brodom. To je jedan  od najlepših načina da se Pariz doživi na romantični način. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: grupna  ulaznica za krstarenje Senom, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Cena izleta: 20 evra. PEŠAČKA TURA- NAJSTARIJI DELOVI PARIZA: Sastanak sa vodičem i poseta najstarijim delovima Pariza:  Montmartre, Crkva Sacre Coeur (najposećenija tačka Pariza, koja dominira gradom svojom belinom i  položajem), najstariji vinograd okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari 19. i 20.  Veka, Place Tertr najromantičniji trg ovog grada, poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge. U  nastavku poseta Latinskoj četvrti, Luksemburškom parku, Panteonu, Sorboni, Bulevaru St. Germain i katedrali  Notre Dame. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: vodič na srpskom jeziku. Cena izleta: 40 evra.
LUVR: Luvr je jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu. Nalazi se na desnoj obali Sene. U muzeju je  izloženo skoro 35.000 predmeta od praistorije do 19.veka. Stalna postavka je izložena na površini od 60.600  m2. Mogu se videti neka od najdragocenijih umetničkih dela svetske baštine: antičke skulpture Miloska  Venera i Pobeda iz Samotrake, Da Vinčijeva Mona Liza, Žerikoov Splav meduze...Kratka šetnja vrtom obližnje  Kraljevske palate (Palais Royal) sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, poklonjene potom kralju, u kojoj se  danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Luvr je najposećeniji muzej na svetu, radnim danima ga  poseti 15.000 turista na dan, od čega su 65% strani turisti. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za Luvr i  lokalni vodič na srpskom jeziku u Luvru. Cena izleta za odrasle je 70 evra, za decu do 18 godina je 55 evra. 
Hotel Novotel Paris la Defense Esplenade 4*  
https://all.accor.com/hotel/0747/index.en.shtml ili sličan 
Hotel je smešten je u srcu četvrti La Defans, najveće poslovne četvrti u Evropi. Iz hotela se pruža pogled na  reku Senu i na Ajfelovu kulu. Svaka soba (površine je cca 25m2, max 2 osobe, francuski krevet ili dva singl  kreveta) ima kupatilo (tuš), klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, pristup wifi internetu, fen za kosu.  Doručak je kontinentalni i služi se po principu samoposluživanja. Hotel raspolaže sa 280 soba, ima restoran,  bar, fitnes centar, room servis, parking. Udaljen je 1.5km od tržnog centra Les 4 Temps, 3.5km od Trijumfalne  kapije, 4km od Jelisejskih polja, 3km od Kongresne palate. U blizini hotela nalazi se metro stanica Esplanade  de la Defense ( Metro linija br.1, sa kojom se direktno može prevesti do skoro svih najznačajnijih atrakcija  Pariza).  
1.dan (06.06.2024.) BEOGRAD – PARIZ 
Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla” 2 sata i 30 minuta pre poletanja aviona. Poletanje za Pariz u  06:45 časova (Let JU240). Sletanje u Pariz na aerodrom “Šarl de Gol” u 09:20 časova. Odlazak na panoramsko  razgledanje grada autobusom: Opera, Trg Vandom, Luvr, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija,  Trokadero, Ajfelova kula, Hotel Invalida, ostrvo Site, Katedrala Notr-Dam. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme  za individualna razgledanja ili fakultativno krstarenje Senom. Noćenje. 

2.dan (07.06.2024.) PARIZ 
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje ili individualni odlazak na teniski turnir - polufinale u  muškoj kategoriji, sopstvenim prevozom. Povratak u hotel. Noćenje. 

3.dan (08.06.2024.) PARIZ 
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja (Luvr, Versaj, pešačka tura...). Noćenje. 

4.dan (09.06.2024.) PARIZ  
Doručak. Slobodno prepodne za individualna razgledanja. Individualni odlazak na teniski turnir – finale u  muškoj kategoriji, sopstvenim prevozom. Noćenje. 

5.dan (10.06.2024.) PARIZ- BEOGRAD  
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 20:25 časova (Let JU243). Sletanje  u Beograd u 22:45 časova. Kraj programa.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.