Pariz

Pariz, Francuska

već od 699€

Opis destinacije

Pariz je jedna od najlepših i najznačajnijih svetskih metropola, najposećeniji je grad na planeti! Parizskim elegantnim avenijama i bulevarima godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista. Njegovi najpoznatiji kvartovi i spomenici kao i čuveni kraljevski dvorci Luvr i Versaj su deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO – a. Rems, bogata i duga tradicija je karakteristika ove regije poznata još i po proizvodnji slavnog penušavog vina. Naziv Šampanj Francuzi duguju Rimljanima koji su prvi zasadili grožđe u ovoj oblasti a čiji naziv označava “severne teritorije” . Jedno od najznačajnijih obeležja Remsa je Katedrala iz 13 veka po imenu Notr Dam de Rems, sagrađena u gotičkom stilu i u kojoj su krunisano 33 kralja Francuske. Katedrala je jedna od prvih spomenika kulture uvrštenih u UNESCO listu kulturne baštine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PARIZ 
Izleti i posete: -DVORAC I MUZEJ LUVR - VERSAJSKI DVORAC- OBILAZAK MONMARTRA 
4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*) – avionom 
Polazak: 23. maj (povratak 26. maj 2024) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 699 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 190 evra. 

Maksimalan broj putnika po sobi: 2 odrasle osobe + 1 dete do 11,99 godina 
U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: prevoz avionom na relaciji Beograd - Pariz - Beograd (prevoznik Air Serbia), aerodromske  takse u Beogradu i Parizu u iznosu od 95 evra (čiji je iznos podložan promeni), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama  (3 noćenja sa doručkom), transferi autobusom na relacijama aerodrom - hotel i hotel - aerodrom u Parizu, panoramsko razgledanje Pariza,  usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i posete, međunarodno putno zdravstveno osiguranje - Cenovnik na linku , gradska taksa u iznosu od 5 evra po osobi i noći (plaća se na recepciji hotela), individualni troškovi. 

FAKULTATIVNI IZLETI  
- Poludnevna poseta dvorcu i muzeju Luvr. Cena: 60 evra. U cenu je uključen dvočasovni obilazak Luvra po programu u pratnji vodiča i  ulaznica.  
- Poludnevni obilazak Monmartra u trajanju od oko tri sata. Cena: 35 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni  povratak u hotel). 
- Poludnevni izlet “Versaj”. Cena: 80 evra. U cenu je uključena usluga lokalnog vodiča (individualni povratak u hotel). ● Prijavljivanje za fakultativne izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Parizu, isključivo u evrima i u efektivi.  Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju ovog izleta i posete. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz  korigovanje cene. 
Hotel IBIS LA DEFENSE CENTRE ***, Pariz, 4 Boulevard de Neuilly, 92081 Paris, telefon: +33 4197 4040, www.ibis.com Nalazi se u srcu Defansa, savremene gradske četvrti, preko puta metro stanice Esplanade de la Defense. Hotel ima 286 nedavno renoviranih  soba sa kupatilom sa fenom, telefonom, internet konekcijom (na zahtev uz doplatu), SATTV-om. Kontinentalni doručak – samoposluživanje.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.. 

1. dan (23.maj) BEOGRAD – PARIZ 
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04:15h. Poletanje za Pariz u 06:45h (let JU 240). Dolazak  u Pariz u 09:20h. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli,  Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola,  kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.  

2. dan (24. maj) PARIZ 
Doručak. Poludnevna fakultativna poseta kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr. Započet kao vojno utvrđenje krajem 12.  veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umetničkim delima dobio je tokom  vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. veka. Posle Francuske Revolucije pretvoren je u muzej. Danas, 219 godina posle ustanovljenja, ima  reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svetu sa kolekcijom od oko 300.000 umetničkih predmeta koju nikada niko nije video u celosti.  U osam odeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19. Veka. Tokom posete Luvru videde se: temelji prvobitnog Luvra,  najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim  ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka sa monumentalnim  kompozicijama. Slobodno popodne. Noćenje.  

3. dan (25. maj) PARIZ – VERSAJ – PARIZ (oko 50 km) 
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni dvorski kompleks  okružen prostranim parkom – sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najvedi i najraskošniji u Evropi - izgrađen je i dograđivan po nalogu  i željama Luja XIV ( 1643 – 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. “Kralj sunce” koji je, od svoje pete godine, formalno bio  na prestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunske umetnike svoga vremena koji su  kontinuirano radili na proširenju i ulepšavanju dvorca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) i proglašen  delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena  “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Noćenje.  

4. dan (26. maj) PARIZ – BEOGRAD 
Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše  među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz ,nalazi se na njenom severnom obodu i spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na  vrhu Monmartra uzdiže se velika bela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog veka sastavni deo siluete  francuske prestonice. Sedamdesetih godina 19. veka Monmartr naseljavaju i tamo stvaraju veliki umetnici kao što su Berlioz, Hajne,  Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali i mnogi drugi, pretvorivši ga tako u simbol nekonvencionalne umetnosti, boemskog  života i uzvišenog uma.Poseta bazilici, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gde se mogu videti desetine slikara za svojim štafelajima, do  mesta gde su se odigrali dramatični događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gde se  nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola nodnog života Pariza (individualni povratak u hotel). Popodne, transfer do aerodroma.  Let JU243 za Beograd u 20:25h. Dolazak u Beograd u 22:45h.

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.