Mitsis Blue Domes Resort

, Kos

Opis destinacije

Kos je za razliku od većine drugih grčkih ostrva ravan i plodan, poznat je pod imenom „Plutajuća bašta“. Pored toga Kos je bogat arheološkim nalazištima iz helenskog, rimskog, vizantijskog i mletačkog perioda. No glavni adut Kosa su plaže: duge peščane plaže sa crnim ili zlatnim peskom, i male i zavučene šljunkovite uvale. Plaže na jugozapadnoj obali su jedne od najlepših na Dodekanizima a uvale na severozapadu su savršene za sportove na vodi. Grad Kos, koji je glavni i najveći grad na ostrvu, istovremeno je i turistički centar ostrva. Nudi odličan noćni život, dobar šoping, odlične taverne, i zanimljiva arheološka nalazišta. Gradom dominira tvrđava koju su 1315. podigli Vitezovi Svetog Jovana sa Rodosa. Rimske i grčke ruševine se mogu naći na svakom koraku, a ljubitelji antike ne treba da propuste arheološki muzej, čiji je najpoznatiji eksponat statua Hipokrita koji je rođen i živeo na Kosu (460-377 stare ere). Kardamena je drugo po veličini turističko naselje, na udaljenosti od 29 kilometara jugozapadno od grada Kosa do koga se može stići lokalnim autobusom, taksijem ili automobilom i 7 kilometara od internacionalnog aerodroma „Hipokrates“. Moderne kuće, hoteli i drugi smeštajni objekti prostiru se duž kristalnog zaliva sa prirodnim lepotama Kardamene i privlače brojne posetioce. Šetalište uz more i mala luka odakle trajekti svakodnevno saobraćaju do obližnjeg ostrva Nisiros, predstavljaju još jednu prednost svih turista koji ovo mesto biraju za svoj godišnji odmor. Kardamena je zadržala svoj tradicionalni šarm i nudi brojne turističke atrakcije, Apolonov hram, drevno pozorište i prelepu crkvu posvećenu Bogorodici.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel pripada grupaciji luksuznog lanca Mitsis hotela. Otvoren je 2010. godine i jedan je od najboljih hotela koje ostrvo Kos može da ponudi. Udaljen je 7 kilometara od turističkog mesta Kardamena i 10 kilometara od internacionalnog aerodroma. Glavni grad Kos je od hotelskog kompleksa udaljen 28 kilometara.

Plaža :
Hotel je bungalovskog tipa i izlazi na sopstvenu peščano-šljunkovitu plažu. Peškiri za plažu su dostupni uz depozit. Ležaljke i suncobrani na plaži i pored bazena su besplatni za goste hotela.

Hotelski sadržaj: U sklopu kompleksa gostima su na raspolaganju: recepcija, 6 restorana, 5 taverni i 6 barova, otvoreni bazen dugačak 650 metara, wellness centar „Sapphire“ (uz doplatu), teniski teren, teren za odbojku na pesku, stoni tenis, bilijar (uz doplatu), pikado, sala za bridž, teren za mali fudbal, pedalina, wi-fi internet, parking. Za najmlađe goste hotel je ponudio sledeće sadržaje: bazen za decu, otvoreno i zatvoreno igralište (biblioteka, soba za crtanje, soba za ples i muziku, lutkarske predstave, sala za DVD projekcije), disko, junior klub za tinejdžere, internet kutak i celodnevnu animaciju. Hotel tokom letnjih meseci organizuje različite vrste animacije i za odrasle (otvoreni teatar, karaoke, muzičke večeri...).

Smeštaj: 
Hotel u svom sastavu ima ukupno 499 luksuznih soba od toga 114 bungalova (26m2), 65 soba sa sopstvenim bazenom (26m2), 235 bungalova sa pogledom na more ili bazen (31m2), 48 porodičnih soba (40m2, dve odvojene spavaće sobe), 32 mezonete (64m2, odvojene celine na dva nivoa, i dva posebna kupatila), 3 vile i 2 apartmana. Sve sobe su okružene vrtom i brojnim bazenima koji se kaskadno nadovezuju jedan na drugi od glavne zgrade do same plaže čitavim kompleksom. Sve sobe imaju: kupatilo (wc/tuš, fen), klimu, telefon, mini bar, ketler, LCD SAT TV, sef, wi-fi internet, balkon ili terasu. U tip sobe bungalov sa pogledom na more ili baštu se mogu smestiti dve odrasle osobe i dvoje dece ili tri odrasle osobe, u standardnu sobu sa pogledom na more se mogu smestiti dve odrasle osobe i jedno dete ili tri odrasle osobe, u porodični bunglaov sa pogledom na bastu se mogu smestiti dve odrasle i dvojece ili tri odrasle osobe i jedno dete (treći i četvrti ležajevi su pomoćni).

Usluga: 
Ultra all inclusive je dostupan 24h (rani doručak od 04:00 do 07:30h, doručak od 07:30h do 10:30h, ručak od 12:30h do 14:30h, večera od 18:30h do 21:30h i kasna večera od 22:00h do 04:00h u glavnom restoranu na bazi švedskog stola, samoposluživanje. All inclusive koncept je moguće još koristiti u sledećim restoranima i barovima: italijanski restoran (ručak od 12:30h do 14:30h, večera od 19:00h do 20:00h - neophodna je rezervacija jedan dan unapred), azijski restoran (večera od 18:30h do 22:00h - neophodna je rezervacija jedan dan unapred), „Elinadiko“ – tradicionalna grčka taverna (večera od 18:30h do 22:00h neophodna je rezervacija jedan dan unapred), meksički restoran (večera od 18:30h do 22:00h neophodna je rezervacija jedan dan unapred), sushi restoran otvoren od 14:00h do 22:00h, specijaliteti grčke, nemačke kuhinje, kao i burgeri su dostupni u tavernama od 13:00 do 21:00, poslastičarnica od 10:30h do 02:00h, glavni bar od 10:00h do 23:00h, noćni bar sa muzikom uživo od 17:00h do 02:00h, bar pored bazena od 10:00h do 18:00h, bar na plaži od 10:00h do 18:00h i bar u okviru teatra je otvoren tokom održavanja projekcija i animacija. Napomena: Vremena služenja obroka i pića su podložna promeni i zavise od broja gostiju u hotelu i vremenskih uslova.

Više o all inclusive konceptu: www.mitsishotels.com/hotels/blue-domes#dine

Napomena :
Svoje mesto je našao u kompleksu „Mitsis World“ koga sačinjavaju još četiri hotela iz istog lanca i predstavlja pravi izbor za porodice sa decom.

Kontakt: www.mitsishotels.com
1. dan BEOGRAD – KOS
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue-a dva sata i 30 minuta ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Direktan čarter let za Kos. Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10./11. dan KOS
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11./12. dan KOS – SAMOS – BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Čarter let za Beograd sa međusletanjem na ostrvo Samos. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.

Organizator putovanja je dužan da obavesti putnike o tačnom vremenu leta, po dobijanju informacija od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Obaveza putnika je da dostavi tačan broj mobilnog telefona, kako bismo bili u mogućnosti da ga obavestimo pozivom ili putem SMS poruke o tačnom vremenu leta, odnosno sastanku putnika. Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu, 24 sata pre poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati Organizatora putovanja.O satnici povratnog transfera putnike obaveštava predstavnik Organizatora putovanja.  
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.