Lisabon

Lisabon, Portugal

već od 899€

Opis destinacije

Lisabon, jedan od najtoplijih glavnih gradova i najazapadnija prestonica Evrope i jedina koja izlazi na Atlantski okean, grad sa dušom i muzikom fada, svake godine privlači sve veći broj turista. Sagrađen na sedam brežuljaka i čuven po vijugavim, kaldrmisanim ulicama i usponima, raznobojnim građevinama, žutim tramvajima i crvenog visećeg mosta preko reke Težo, Lisabon je poznat i kao evropski San Francisko. Ne propustite priliku da se prošetate kroz najstariju četrvt ovog magičnog grada, Alfamu, u kojoj se nalaze i najpoznatije znamenitosti grada i šarenolike ulice i da obiđete oblast Belem gde su isplovljavali brodovi u potrazi za novim trgovinskim rutama, uključujući i brod kojim je Vasko da Gama krenuo na svoju čuvenu ekspediciju koja se završila pronalaskom pomorske rute do Indije oko Afrike. Ovo su samo neke od lepota Lisabona, koji će vas sigurno svojim šarmom, građevinama različitih stilova i fado muzikom ostaviti bez daha.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Lisabon avionom - 1. Maj

TERMIN / SOBA30.04.24.
04.05.24.
Dvokrevetna soba, Standard€899
Dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem, Standard€899
Jednokrevetna soba, Standard€1.099

Cena uključuje
- Povratni avio prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd avio kompanijom Air Serbia
- Aerodromske i YR taksa. Aerodromske takse su podložne promeni do dana polaska na putovanje.
- Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu prema programu u standardnim dvokrevetnim, jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (1/2+1 sobe su na upit)
- Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
- Panoramsko razgledanje grada
- Vodič na srpskom jeziku

Cena ne uključuje
- Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete
- Međunarodno putno osiguranje (mogućnost pribavljanja u agenciji)
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine i plaća se na recepciji hotela) u iznosu od 2 € po osobi po noći (deca do 12 godina ne plaćaju taksu)

Cene fakultativnih izleta po osobi: (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 12 putnika)
- Sintra, Kabo da Roka – 80 eur odrasli / 65 eur deca (cena uključuje ulaznicu za Pena palatu)
- Obidoš, Batalja, Nazare – 70 eur (sa ulaznicom za manastir u Batalji)
- Pešačka tura - 20 eur
- Veče fado muzike - 65 eur odrasli / 55 eur deca (u cenu uključena večera, prevoz do restorana nije uključen u cenu)

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika a organizovani su od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
Hotel VIP EXECUTIVE ARTS 4* - Lisabon 
Hotel Vip Executive Arts se nalazi u "Parku nacija" i na oko 8km od centra Lisabona i u blizini linije gradskom prevoza kojom se lako dolazi do svih većih znamenitosti Lisabona. Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, internet, parking...Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo (tuš/WC) sa fenom za kosu, TV, telefon, minbar, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.
www.vipartshotel.com

Hotel VIP INN BERNA 3* - Lisabon
Hotel se nalazi na 10 minuta od cetra Lisabona i pripada lancu hotela VIP. Hotel poseduje restoran, bar,...Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo, TV, telefon, wi-fi, klima uređaj...Doručak - kontinentalni švedski sto.
www.vipbernahotel.com

Hotel ROMA 3* - Lisabon
Hotel Roma se nalazi u ekskluzivnoj četvrti Alvalade u Lisabonu, blizu brojnih pozorišta i restorana, na oko 4 km od strogog centra grada. Hotel poseduje restoran, bar,...Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo, TV, telefon, wi-fi, klima uređaj...Doručak - kontinentalni švedski sto.
www.hotelroma.pt

Hotel VIP ENTERCAMPOS 4* - Lisabon
Hotel se nalazi na oko 4 km od centra Lisabona sa kojim je odlično povezan gradskim prevozom. Poseduje recepciju, restoran, konferencijske sale, besplatan wi-fi, zatvoreni bazen, parking...Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo, TV, telefon, wi-fi, klima uređaj...Doručak - kontinentalni švedski sto.
www.vipentrecamposhotel.com

Hotel VIP OLISSIPPO MARQUES DE SA 4* - Lisabon
Hotel je idealno pozicioniran, u širem centru grada, oko 1,5 km od parka Eduardo. Hotel poseduje recepciju, restoran, parking u okviru objekta, besplatan wi-fi..Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo, TV, telefon, wi-fi, klima uređaj...Doručak - kontinentalni švedski sto.
www.olissippohotels.com
DAN 1. BEOGRAD – LISABON
Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Lisabon avio komapnijom Air Serbia u 12:25 (let JU 562). Sletanje u Lisabon u 15:25h. Nakon pasoške i carinske formalnosti odlazak na panoramski razgled grada sa vodičem na srpskom jeziku: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa...Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2. LISABON – PEŠAČKA TURA – LISABON
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na izlet pešački razgled Lisabona. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo, odlazak na Alfamu...Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA - KASKAIS – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za indivudalno razgledanje ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaskais u pratnji vodiča. Sintra je živopisan gradić koji je vekovima bio rezidencija portugalskih kraljeva. Zahvaljujući prelepim zamkovima i palatama ovaj grad se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak autobusom do Nacionalne palate, potom odlazak do palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala koja se nalazi na brdu iznad mesta Sintra. Ova palata je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Nakon obilaska palate slobodno vreme u ovom šarmatnom gradu gde ćete imati priliku da probate tradicionalne slatke poslastice Portugala. Nakon kraćeg odmora nastavak puta za Kabo da Roko – najzapadniju tačku Evrope. Posle foto pauze nastavak vožnje do Kaskaiša. Kaškaiš je nekada bio ribarsko selo a danas atraktivna turistička destinacija. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4. LISABON – OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za indivudalno razgledanje grada ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet Obidoš, Nazare, manastir Batalja. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u Portugalu i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „The wedding city“ jer je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama. Nakon obilaska ovog šarmantnog grada nastavak puta za Nazare. Nazare je nekada bilo najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, a danas je poznato turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Nakon odmora polazak za Batalju. U gradu Batalja nalazi se dominikanski samostan Santa Maria da Vitória na Batalha. Izgrađen je u čast pobede Žoaa I kod Alžubarote i poznat je širom sveta kao Manastir Batalja (Mosteiro da Batalha). Od 1989. godine ovaj manastir je uvršten na Uneskovu listu kao izuzetno kulturno i istorijsko mesto. Nakon obilaska manastira povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5. LISABON - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 16:55 (let JU 563). Sletanje u Beograd u 21:45h. Kraj programa.
Cene u tabelama su izražene u evrima i plaćaju se isključivo u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS.

-uplatom avansa od 40% po osobi, a ostatak se uplaćuje najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje i početka korišćenja usluga.
-Mogućnost plaćanja platnim karticama MASTER, MAESTRO, VISA i DINA.

TLL

Organizator putovanja je turistička agencija Travelland, broj licence OTP 123/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Travelland. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.