Crystal Sunset Luxury Resort and Spa

Side, Turska

Opis destinacije

Zahvaljujući mirnoj atmosferi, lepim peščanim plažama i prijatnoj mediteranskoj klimi, Side predstavlja idealnu destinaciju za porodična putovanja. Na svega sat vremena vožnje od antalijskog aerodroma, ovaj grad predstavlja jedno od značajnih letovališta na južnom Mediteranu Turske. Side, što na grčkom znači nar, vekovima je bio prepoznatljiv kao jedan od važnijih trgovinskih centara na Mediteranu, gde su se mešale umetnosti iz doba Aleksandra Velikog, Rimskog carstva i Stare Grčke. Zahvaljujući tome, grad je međunarodno priznat sa svojim spomenicima kulture, kao jednim od najvažnijih punktova Male Azije. Glavni turistički delovi grada gotovo su podeljeni. Zapad je u znaku luksuza i modernog doba, sa hotelima visoke kategorizacije i prelepim peščanim plažama, dok je istočni, među lokalnim stanovništvom poznat kao ’drevni Side’, više šljunkovit, ali u poređenju sa zapadom, mirniji. Takođe, svemu tome doprinosi i činjenica da se upravo na istočnim obalama nalaze ostaci istorije grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija
Nalazi se u mestu Kumköy, oko 250m od svoje plaže, oko 4km od centra Sidea, oko 70km od centra Antalije i oko 65km od aerodroma Antalija.

Opšti podaci
Resort zauzima prostor od 25.000m2 od čega 15.000m2 čini bašta. Resort je počeo sa radom 2013. godine. Ima 584 sobe (306 standardne od kojih je 6 za osobe sa posebnim potrebama, 217 porodične, 49 junior apartmana i 12 honeymoon apartmana). Gostima je na raspolaganju glavni restoran, 6 à la carte restorana (italijanski, turski, meksički, specijalni dečiji, daleko-istočnjački i riblji koji je uz doplatu) dva snack restorana Harbour Town i Sunset View Beach, 13 bara (Lobby, Sunset View bar, Sweet Toth, Pool bar, Anatolian, Amphi Express, Irish, Disco, Detox, Waterworld, Adult Pool, Harbour Town, Taxi bar- uz doplatu), amfiteatar, diskoteka.
Za decu tu je mini klub, igralište, klub za tinejdžere, turniri, žurke i dečiji bazeni (otvoreni i zatvoreni).

Plaća se: čuvanje dece.
Plaža
Hotel ima svoju 50m dugu peščanu plažu, udaljenu od hotela oko 250m. Suncobrani, ležaljke, dušeci i peškiri se ne plaćaju.

Smeštaj
Standardne sobe: laminatni ili keramički pod, balkon, centralna klimatizacija, HD LCD TV sa muzičkim i crtanim kanalima, mini bar, direktan telefon, telefon u kupatilu, fen, tuš, set za kafu i čaj, sef, Wi-Fi.  Dostupne su sobe za osobe sa posebnim potrebama i sobe za pušače.
Family sobe su površine 40-44m² i sastoje se od dve spavaće sobe odvojene vratima i jednim kupatilom. Imaju sve karakteristike standardne sobe.
Deluxe sobe su površine 40m² i nalaze se u glavnoj zgradi. Imaju jednu spavaću sobu koja je odvojena paravanom. Imaju sve karakteristike standardne sobe.
Suite honeymoon površine 61m² i nalaze se u glavnoj zgradi i mogu imati pogled na more. Ekskluzivno dizajnirana soba koja ima jednu spavaću sobu, jedan dnevni boravak i jakuzzi, veliki balkon sa ležaljkom, jedno kupatilo sa tušem, bademantil, papuče i sve ostale karakteristike standardne sobe. 

Plaća se: room service, telefon.

Hrana i piće
Usluga u hotelu je Ultimate All Inclusive -samoposluživanje – izbor više jela po hotelskim pravilima u glavnom restoranu: doručak, ručak i večera, jednom nedeljno à la carte restoran uz rezervaciju dan ranije, ponoćne užine, sladoled u određeno vreme, lokalna alkoholna i bezalkoholna pića. Vegetarijanska i dijetalna hrana u glavnom restoranu. 

Alkohol se ne služi mlađima od 18 godina.

Plaća se: sva flaširana vina i pića, uvozni šampanjac, uvozna alkoholna pića, sokovi od ceđenog voća, energetska pića, à la carte restorani.

Ostali sadržaji
Lekar, pranje veša i hemijsko čišćenje, prodavnice (juvelir, koža, suveniri…), frizer, kongresno-konferencijski centar, faks, PC servis, rent-a-car, transfer servis, parking, fotograf, najam bebi kolica. 

Sport i zabava
5 bazena, 6 akvaparkova za najmlađe (snack bar i restoran pored aquaparka služe užine i piće), 11 tobogana za odrasle,  Wi-Fi (sobe, lobi i javni prostor, sa ograničenom brzinom i brojem korisnika), boćanje, aerobik, strečing, akvarobik, odbojka na plaži, fitness centar, košarka, jedan teniski teren i oprema, stoni tenis. 

Plaća se: motorizovani i nemotorizovani sportovi na vodi (jet ski, banana, parasejling), surf uz sertifikat, osvetljenje teniskih terena. 

Spa & wellness
Tursko kupatilo (hamam), sauna, zatvoren bazen, parno kupatilo, slana soba.

Plaća se: Spa centar i bazen, masaže, piling, VIP sobe za masažu, frizer, salon lepote, ajurverda.

Napomena
Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

1A

Organizator putovanja je turistička agencija 1A Travel, broj licence OTP 102/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije 1A Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.